IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Президентът свиква Консултативния съвет за национална сигурност заради газа

На заседанието ще бъдат обсъдени мерки за ограничаване на последствията от спирането на доставките на природен газ за България

17:53 | 06.01.09 г.
Автор - снимка
Създател
Президентът свиква Консултативния съвет за национална сигурност заради газа

Президентът Георги Първанов обяви, че на основание чл. 100, ал. 3 от Конституцията на Република България свиква на заседание Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) утре, 7 януари, на „Дондуков” 2, съобщи пресцентърът на държавния глава.

Решението е взето след днешната среща на Първанов с министър-председателя, вицепремиера Ивайло Калфин и министъра на икономиката и енергетиката Петър Димитров, на която е обсъдена ситуацията в страната след спиране подаването на газ на украинско-румънската граница за България и съседните ни държави.

На утрешното заседание ще бъдат обсъдени мерки за ограничаване на последствията от спирането на доставките на природен газ за България. Доклади ще изнесат Сергей Станишев, Ивайло Калфин и Петър Димитров.

Членове на КСНС са председателят на Народното събрание, министър-председателят, министрите на отбраната, на вътрешните работи, на външните работи, на финансите, както и председателят на Държавна агенция „Национална сигурност”, началникът на Генералния щаб на армията и председателите на парламентарните групи в Народното събрание.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:53 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още