IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Преглед на печата за 31 декември

10:07 | 31.12.08 г.
Автор - снимка
Създател
Преглед на печата за 31 декември

България плати позитивна притурка в германско издание

в. Дневник

Българското правителство плати на германския всекидневник "Ханделсблат" за издаването на притурка, представяща положително образа на страната. Днес излезе цветното 12-странично приложение със заглавие  "България - шансове за растеж чрез политика на стабилност", съобщи "Дойче веле". Заглавието на обширно интервю с премиера Сергей Станишев е "България е добре подготвена за международната финансова криза. Борбата с организираната престъпност напредва". Банките не се нуждаят от помощта на чуждестранни финансови институции, казва премиерът. Той обаче изразява опасението, че кризата може да засегне износа, тъй като 60% е
насочен към страни, членки на Европейския съюз.

Инвеститорът в „Кремиковци” ясен до седмица

в. Новинар

Инвеститорът в „Кремиковци” ще стане ясен в началото на януари, заяви за „Новинар” председателят на КТ „Подкрепа” към комбината Людмил Павлов. За момента сериозните оферти са две – на украинската „Смарт груп” и на бразилската „СиЕсЕн”, като и двете компании предлагат да вложат в комбината по около 350 млн. долара, каза още Павлов. Разликата в офертите на дружествата била, че бразилците са обещали да инвестират веднага допълнително още около 3 млрд. долара.

Прокуратурата се е заела със скандална оценка на имот за метрото

в. Дневник

Прокуратурата е образувала преписка по сигнала от Столичната община за завишена 38 пъти оценка на терен в София, съобщи днес кметът Бойко Борисов. Наскоро съдът потвърди необичайната цена от 5680 лв. за кв. м за имот в кв. "Младост 1", който общината трябва да отчужди, за да изгради на мястото част от подлез за метрото. В отчуждителната процедура стойността на имота е увеличена 38 пъти, съобщи Борисов.

Селските имоти в Добруджа стават непродаваеми

в. Дневник

Пазарът на недвижими имоти в Добричко е мъртъв, каза пред "Дневник" Николай Мирчев от агенция "Ave facta". Очакванията му са за реални сделки най-рано в началото на март. Няма вече никакво търсене на селски къщи в региона. Продаваеми са жилищата единствено в близките до морето населени места, но след редуциране на цената. Заради интереса от чужденци собствениците надцениха селските си имоти, са наблюденията на Мирчев. Прогнозата му е, че поне няколко години няма да има купувачи на втори дом в малки селища и има риск неподдържаните сгради да започнат да се рушат. Рязко са паднали цените и на апартаменти в крайните квартали. Причината е голямото предлагане на ново строителство в по-близки до центъра на града райони. Вече е непостижима цена от 60 хиляди лева за двустайно панелно жилище в жк "Балик", твърди Мирчев.

Пътната агенция подхваща незаконните билбордове

в. Дневник

Националната агенция "Пътна инфраструктура" ще започне да премахва незаконните билбордове край пътищата от 12 януари 2009 г., съобщиха от институцията. Ще се спира достъпът и до крайпътни обслужващи обекти, които работят без разрешително. Агенцията все още проверява законността и актуалността на съществуващите разрешителни. Документи са издадени за 590 крайпътни обслужващи обекта и за 6571 рекламни съоръжения.

ВАС потвърди глоба за картел на застрахователи

в. Новинар

Върховният административен съд (ВАС) потвърди глобата на комисията за защита на конкуренцията (КЗК) от 2,45 млн. лв. за картел на 14 застрахователни компании, стана ясно вчера. През лятото антимонополният орган наказа дружествата за картелно споразумение за цени по задължителната „Гражданска отговорност”. Според комисията през миналата година компаниите са подписали меморандум, с който са целели да се определи единна минимална и максимална премия по застраховката. Чрез подписването на документа за фиксирани цени дружествата са нарушили и правото на конкуренция, смятат още от комисията. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:42 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още