IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЕК временно спря избора на изпълнител на магистрала Тракия

Според ЕК има индикации за възможни нарушения в процедурите по възлагане на поръчките

00:37 | 31.12.08 г.
ЕК временно спря избора на изпълнител на магистрала Тракия

Временно се спират работите на комисиите по избор на изпълнител на строителството на автомагистрала “Тракия” – Лот 2 и Лот 3, става ясно от съобщение на сайта на Национална агенция “Пътна инфраструктура”.

Съгласно писмо от Главна дирекция „Вътрешен пазар и услуги” на Европейската комисия, свързано със строителството на Лот 2 и Лот 3 на АМ „Тракия”, получено в НАПИ, агенцията следва да уведоми Комисията за позицията си по въпросите, зададени в писмото.

Предвид посочените в него индикации за възможни нарушения на правото на Общността в процедурите по възлагане на поръчките и високата разчетна стойност на проектите, както и с цел да се избегнат усложнения, дължащи се на възможни нарушения в бъдещата процедура, службите на Комисията се обръщат към агенцията с искане да не се подписват договори по процедурите и да не се преприемат каквито и да било други действия, свързани с процедурите, които биха поставили Комисията пред свършен факт. Европейската комисия се позовава в писмото си на чл. 10 от Договора за Европейската общност.

Във връзка с това днес изпълнителният директор на НАПИ инж. Янко Янков подписа решение за временно спиране работата на комисиите до излизане на окончателното становище на Европейската комисия по цитираните въпроси.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:14 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още