IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Решават съдбата на рудник „Миньор“ след Нова година

Управителят на рудник „Миньор“ Венцислав Алексов не е оптимист за бъдещето на въгледобивното предприятие

15:03 | 29.12.08 г.
Автор - снимка
Създател
Решават съдбата на рудник „Миньор“ след Нова година

Съдбата на бобовдолския рудник „Миньор“ ще се решава след Нова година, съобщи председателят на Общинския съвет в Бобов дол Димитър Ганчев след днешната сесия на съвета, цитиран от БТА.

На заседанието в присъствието на управителите на ТЕЦ „Бобов дол“ Владимир Владимиров и на рудника Венцислав Алексов, както и на директора на направление „Природни ресурси и концесии“ в Министерство на икономиката и енергетиката Христо Казанджиев е била обсъдена критичната ситуация в ТЕЦ „Бобов дол“.

От лятото централата намали количествата, изкупувани от рудник „Миньор“, и прекрати окончателно доставките през ноември, независимо от наличието на подписан договор за 2008 г.

Владимиров изтъкна, че още през юни мините, които превозват въглища с автотранспорт, са били предупредени, че ще бъдат намалени техните количества. По думите му това са шест въгледобивни предприятия, от които също е спряно изкупуването на въглища.

Според Казанджиев е желателно да продължи изкупуването на въглищата от рудник „Миньор“, защото са с добри качествени показатели. Той настоява да се намери компромисно решение на проблема.

Управителят на рудник „Миньор“ Венцислав Алексов не е оптимист за бъдещето на въгледобивното предприятие. Той съобщи, че днес ръководството ще обмисля варианти за по-нататъшното съществуване на рудника. Вероятно ще започнем подготовка за ликвидация, заяви Алексов.

Рудник „Миньор“ е собственост на столичната фирма „Фундаментал“, която се занимава с добив, обогатяване и брикетиране на въглища. В него работят 250 души.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:29 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още