IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Анкета: 32% не знаят бар кода на стоките, произведени в България

Бар кодът на българските стоки започва с 380

10:52 | 29.12.08 г.
Анкета: 32% не знаят бар кода на стоките, произведени в България

Една трета от гласувалите в анкета на Investor.bg не знаят бар кода на стоките, произведени в България, който започва с 380. В анкетата са гласували 629 читатели.

"Винаги приоритетно съм купувал български стоки" е отговорът на 40% от гласувалите в друга анкета с 2 232 читатели. Заради финансовата криза други 20% от българите са решили да купуват приоритетно български стоки. 11% заявяват че предпочитат вносните стоки, а за 29% произходът на стоките не е от значение.

Спасението от кризата чрез приоритетни покупки на стоки от местното производство се препоръчва от редица личности не само в България, но и в Румъния, Италия, както и в други страни по света.

Тъй като възможностите за държавна протекция са невъзможни поради присъединяването ни към общия европейски пазар, както и поради споразуменията за свободна търговия с трети страни, част от решението за излизане от кризата ще е в навикът на населението да инвестира в местното производство, като го купува, както и в желанието на производителите да използват ресурса от тези покупки, за да подобряват качеството, смятат експерти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:01 | 08.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още