IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Две управляващи дружества с разрешение за нови фондове

16:14 | 23.12.08 г.
Автор - снимка
Създател
Две управляващи дружества с разрешение за нови фондове

Комисията за финансов надзор издаде разрешение за създаване на нови два договорни фонда. Управляващите дружества, получили възможността да направят това, са УД „Съединение Асет Мениджмънт“ АД и УД „Евър Инвест“ АД.

Организираният от Съединение Асет Мениджмънт фонд ще бъде с умерен рисков профил, като се предвижда средтвата му да бъдат инвестирани предимно в акции, дългови ценни книжа и инструменти с фиксирана доходност. Името на фонда ще бъде „Популярен фонд баланс“, става ясно от официалното съобщение на КФН.

Другият фонд, за създаването на който е издадено разрешение, се казва „Евър Инвест“. Според проспектите той ще бъде с умерен до висок рисков профил, като ще инвестира преимуществено в акции, както и дългови ценни с потенциал за растеж на цените и в инструменти на паричния пазар, предимно с оглед поддържане на ликвидност и в условията на пазарни сътресения.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:24 | 08.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още