IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

КФН допусна до регулиран пазар още две емисии от облигации

16:12 | 23.12.08 г.
Автор - снимка
Създател
КФН допусна до регулиран пазар още две емисии от облигации

На свое заседание днес Комисията за финансов надзор (КФН) потвърди проспектите за допускане до търговия на регулиран пазар на две нови емисии корпоративни облигации.

Първата емисия е издадена от „Пълдин Лайън Груп” АДСИЦ. Тя е в размер на 2 млн. лв., разпределени в 2 хил. обикновени, необезпечени облигации с номинална стойност 1 000 лева всяка.

Облигациите предлагат фиксирани лихвени плащания на всеки шест месеца, като лихвеният процент е 9 на сто на годишна база. Срокът на емисията е 24 месеца, считано от датата на емитиране – 20 май 2008 г. Това означава, че падежът на облигациите е на 20 май 2010 г.

Втората допусната до търговия емисия е издадена от „ФеърПлей Аграрен фонд”. Издадени са общо 3 хил. обикновени, обезпечени облигации с номинална и емисионна стойност 1 000 евро всяка, което означава, че целият размер на облигационната емисия е 3 млн. евро.

Предвидено е изплащане на купон на всеки шест месеца, като лихвеният процент е определен като фиксиран шестмесечен EURIBOR + 2,8 пункта. Облигационният заем е със срок от 5 години, като падежът му е на 18 декември 2012 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:54 | 04.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още