IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Холандски инвестиционен фонд планира да придобие „Белла България”

„Импала Инвест Б.В.” чака одобрението на Комисията за защита на конкуренцията

14:23 | 22.12.08 г.
Холандски инвестиционен фонд планира да придобие „Белла България”

Холандският инвестиционен фонд „Импала Инвест Б.В.” кандидатства пред Комисията за защита на конкуренцията за придобиване на акциите на „Белла България” АД, съобщиха от българското дружество.

Работата по сделката по придобиване на акциите на „Белла България” продължи повече от 8-9 месеца, се посочва в съобщението. През този период са били одитирани всички аспекти от дейността на компанията – спазване на екологичните стандарти, стандарти по управление и качество – ISSO и HACCP, условия на труд, счетоводни стандарти и фирмена документация.

Дружеството е представило на инвеститорите и план за развитие за следващите три години.

Изборът на финансов, а не стратегически инвеститор не е случаен, посочват от компанията. Намеренията на акционерите са компанията да остане и да продължи да се развива във вида, в който е в момента – с български мениджмънт и запазване на всички производствени мощности.

От дружеството посочват, че интересът към сделката остава въпреки финансовата криза и анулирането на инвестиционни проекти и сделки на български компании с чужди партньори.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:20 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още