IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Парламентарният бюджет ще финансира обучение на депутати

Намалява се срокът, в който отхвърлен на първо гласуване законопроект да може да бъде внесен повторно. Досега това можеше да стане не по-рано от следващата парламентарна сесия

09:49 | 19.12.08 г.
Автор - снимка
Създател
Парламентарният бюджет ще финансира обучение на депутати

Парламентът направи промени в правилника си, даващи възможност от бюджета на Народното събрание да могат да се финансират и конкретни проекти и програми.

Те могат да бъдат свързани с формиране на демократична гражданска култура, лидерски умения и демократични практики в процеса на вземане на решения. Промените предвиждат също възможност за финансиране на курсове за квалификация на народни представители и лидери от всички парламентарно представени политически сили с оглед на членството на страната ни в ЕС.

Намалява се срокът, в който отхвърлен на първо гласуване законопроект да може да бъде внесен повторно. Досега това можеше да стане не по-рано от следващата парламентарна сесия.

Предложението е срокът за това да бъде един месец.

Другата промяна засяга предложенията за включване на точки в предстоящата програма от народните представители. Всеки депутат може да предлага по една точка от дневния ред на Народното събрание при едноседмична програма, а при двуседмична програма - до две точки от дневния ред. В промяната е записано, че такова предложение се записва като последно в програмата на парламента, освен ако депутатите не решат друго.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:50 | 19.12.08 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още