IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Отпускат допълнителни бюджетни средства на пътната агенция и МОСВ

НАПИ ще получи 90 млн. лв. за текущ ремонт и поддръжка на пътищата, а екоминистерството - 40 млн. лв.

17:39 | 18.12.08 г.
Автор - снимка
Създател
Отпускат допълнителни бюджетни средства на пътната агенция и МОСВ

90 млн. лв. се предоставят на Националната агенция „Пътна инфраструктура“ (НАПИ) за текущ ремонт и за поддържане на републиканската пътна инфраструктура, съобщиха от правителствената информационна служба.

Финансовият ресурс се осигурява за сметка на неусвоени средства по държавни инвестиционни заеми за 2008 г., планирани в централния бюджет.

Правителството отпусна и допълнителни бюджетни кредити в размер на 40 млн. лв. за тази година на Министерството на околната среда и водите с изменение на свое постановление от 27 октомври. Средствата са за допълнителни мерки по политики в областта на опазването на околната среда.

Около 36,8 млн. лв. са предвидени за изграждане на малки водоснабдителни обекти, пречиствателни станции за отпадъчни води, канализационни мрежи и довеждащи колектори по политиката за управление на водите.

сЗа изграждане на депа за твърди битови отпадъци са предвидени около 3,2 млн. лв. по политиката за
управление на отпадъците. Реализацията на обектите за изграждане на депа за битови отпадъци ще бъде осъществена със средства по ОП „Околна среда“ и за сметка на реализираните приходи в Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:36 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още