IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Заводът за изолации в Чепинци е спрял производство

Във връзка със сигнали, подадени от инициативен комитет от граждани от Чепинци за силни миризми от „Изола Петров“, министър Чакъров е разпореди РИОСВ-София да извършва засилен контрол на предприятието

14:32 | 17.12.08 г.
Автор - снимка
Създател
Заводът за изолации в Чепинци е спрял производство

Преустановена е производствената дейност в предприятието за хидроизолационни материали „Изола Петров“ в Чепинци. Не работят складовото стопанство за битум и линията за производство на хидроизолационни материали, са установили експерти от Министерството на околната среда и водите (МОСВ) и Изпълнителната агенция по околна среда, посочват от МОСВ.

Проверката на място е по разпореждане на министъра на околната среда и водите Джевдет Чакъров.

Дейността на предприятието е спряла на 6 декември, пише в съобщението. В официално писмо до РИОСВ-София предприятието декларира, че в момента тече процедура по проектиране на инсталация за обезмирисяване на производствения цех, която ще е готова до март и тогава ще бъде пуснато отново производството.

Във връзка със сигнали, подадени от инициативен комитет от граждани от Чепинци за силни миризми от „Изола Петров“, министър Чакъров е разпореди РИОСВ-София да извършва засилен контрол на предприятието, посочват от министерството.

През август инспекцията е дала предписания да бъде изградена инсталация за обезмирисяване, а в писмо, изпратено миналия месец, е напомнила, че при неизпълнение на това предписание може да се стигне до принудителна административна мярка - спиране на производствената дейност.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:31 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още