IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БФБ въвежда временни отстъпки в тарифата за таксите

Всички изменения в тарифата за таксите влизат в сила 1 януари 2009 г.

11:25 | 16.12.08 г.
БФБ въвежда временни отстъпки в тарифата за таксите

С цел стимулиране на търговията, БФБ-София АД предприема действия за въвеждане на гъвкава ценова политика по отношение таксите за търговия с финансови инструменти, става ясно от съобщение на институцията.

В тази връзка се планира въвеждането на временни отстъпки спрямо таксите за сключване на определени видове сделки или от определени пазарни участници, които ще важат за ограничен период от време и ще зависят от конкретната пазарна ситуация.

За периода 01 януари 2009 - 31 март 2009 г. се въвеждат временни отстъпки спрямо таксите за сключване на сделки за покупка и продажба на акции, които от 0,083% (без ДДС) се намаляват на 0,08% (без ДДС).

Отстъпката важи за всички сделки с акции сключени на пазарите, организирани от борсата на стойност под 25 млн. лв. Размерът на таксите за сделките на стойност над 25 000 000 остава непроменен.

Освен тази промяна, Съветът на директорите е взел решение да бъдат възстановени по 5 на сто от платените такси за търговия с финансови инструменти към всеки от инвестиционните посредници, чиито такси към БФБ-София АД надхвърлят 150 000 лева без ДДС за 2009 г. Възстановяването ще бъде извършено в срок до 31 януари 2010 г.

Актуализират се и се въвеждат промени и по отношение на таксите за регистрация на емисии и на таксите за поддържане на регистрация на емисии на пазарите, организирани от БФБ-София.

Всички изменения в тарифата за таксите влизат в сила от 1 януари 2009 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:01 | 24.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още