IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Глобите при пътни нарушения в чужбина вече ще трябва да бъдат плащани

При пътнотранспортни нарушения, извършени в друга страна членка на Европейския съюз, дължимите глоби вече ще трябва да бъдат плащани от гражданите на Общността

08:12 | 16.12.08 г.
Автор - снимка
Създател
Глобите при пътни нарушения в чужбина вече ще трябва да бъдат плащани

При пътнотранспортни нарушения, извършени в друга страна членка на Европейския съюз, дължимите глоби вече ще трябва да бъдат плащани от гражданите на Общността. Това се предвижда да приемат депутатите от Европейския парламент (ЕП) на сесията си на 17 декември.

В момента шофьорите, извършили пътно нарушение в държава членка, различна от тяхната собствена, често избягват плащането на наложената им глоба.

ЕП ще гласува законодателно предложение, което да гарантира, че шофьорите ще могат да бъдат идентифицирани и ефективно глобени, когато извършват нарушения където и да било в ЕС. Обхванати са следните нарушения: каране с превишена скорост или в нетрезво състояние, неизползване на обезопасителен колан и преминаване на червена светлина.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:32 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още