IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Готови са проектите за ремонт на два моста в София

От проверените общо 79 подлеза в столицата, 23 не се нуждаят от ремонт

16:43 | 15.12.08 г.
Автор - снимка
Създател
Готови са проектите за ремонт на два моста в София

За два от шестте моста в София - надлезите при Бакърена фабрика и по ул. „Черковна“, вече има изготвени работни проекти и ще бъде обявена процедура за избор на изпълнител по Закона за обществените поръчки. Това се посочва в информация от заместник-кмета Александър Цветков до комисията по инженерна инфраструктура на Столичния общински съвет.

Останалите съоръжения - мостът при „Захарна фабрика“, мостовете при „Сточна гара“, изграждането на подпорни стени при бл. 14 и бл. 15 в ж.к. „Света Троица“, както и на нов мост над река Суходолска, свързващ кв. „Триъгълника“ при ул. „Възрожденска“, са в етап на проектиране.

От проверените общо 79 подлеза в столицата, 23 не се нуждаят от ремонт, а при останалите са необходими ремонти на осветлението, подовете им, изграждане на метални рамки за детски колички, възстановяване на решетките на отводнителните шахти.

За подлеза на бул. „Драган Цанков“ срещу „Интерпред“ комисията, проверила обектите, посочва в доклада, че от пукнатини и опасност от компрометиране на дефектите не е изключена аварийна ситуация.

Като „много опасен и неподдържан“ е определен подлезът на бул. „Княгиня Мария Луиза“ и ул. „Белоградчик“ при Централната автогара. Комисията е установила, че с вода до 15 см височина се пълни при дъжд подлезът на бул. „Цариградско шосе“ при „Интер експо център“, а влагата на стените достига 1.8 м височина. Без акт за общинска собственост и неподдържан е подлезът при гара „Искър“.

С изработени инвестиционни проекти и в процедура за избор на изпълнител са обектите за основен ремонт на пешеходните пасарелки на Лъвов мост и моста по бул. „Чепинско шосе“ над р. Искър.

Договори за изпълнение на строителните работи са подписани за възстановяването на водостока по ул. „367“ в кв. „Модерно предградие“, ремонта на двата пешеходни надлеза над р. Кътинска, моста на ул. „Вихрен“ над р. Боянска, укрепването на откос по ул. "Балканска" в с. Клисура, мостовете в селата Пасарел и Бистрица.

За моста по бул. „Христофор Колумб“ в София има договор с избран изпълнител. На етап на проектиране са мостовете на бул. „Андрей Ляпчев“ и на ул. „Бойница“. За моста над жп линията по бул. „Ломско шосе“ работният проект е готов и има подписан договор с избран изпълнител.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:20 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още