IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

БДЖ очаква около 35 млн. пътници през следващата година

При 80% от бързите влакове времето за пътуване ще бъде намалено средно с 15-20 минути

16:06 | 15.12.08 г.
Автор - снимка
Създател
БДЖ очаква около 35 млн. пътници през следващата година

Броят на пътуващите с БДЖ през следващата година вероятно ще достигне около 35 милиона души, съобщиха днес от ръководството на железниците. За тази година превозените от БДЖ пътници се очаква да е 34,2 млн. За лекия ръст на пътниците през 2009 г. от БДЖ разчитат на по-ниските цени на билетите спрямо другите видове транспорт.

Във връзка с влязлото в сила от днес ново разписание на влаковете от железниците съобщават, че за да не бъде влошено транспортното обслужване на населението на регионално ниво поради ограничаването на спиранията на бързите влакове в малките гари, в участъка между София и Видин се пускат два нови пътнически влака.

През летния сезон от май до септември пък ще пътува един допълнителен международен бърз влак между Букурещ и Варна.

Средно между 30-40 минути по-кратко ще пътуват някои ускорени бързи влакове по направленията между София и Варна и между София и Бургас (през Пловдив). Средно с 10-20 минути ще се намали и пътуването на някои ускорени бързи влакове между София и Горна Оряховица, София и Ямбол, както и между Варна и Пловдив.

При 80% от бързите влакове времето за пътуване ще бъде намалено средно с 15-20 минути, като това се отнася главно за направленията между София и Кулата, София и Видин, както и между София и Бургас (през Пловдив).

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:49 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още