IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

През седмицата приключва търговията с правата на Ломско пиво

В петък ще се проведе ОСА на Холдинг Пътища

07:57 | 15.12.08 г.
През седмицата приключва търговията с правата на Ломско пиво

Седмицата стартира с Общо събрание на акционерите на ФИА България, на което ще се гласува за промяна в наименованието на дружеството, предмета му на дейност и преобразуването му в холдинг.

Във вторник ще има Общо събрание на акционерите на Пазарджик БТ, на което акционерите на компанията ще гласуват за приемане на направеното предложение относно сделка за придобиването на 67% от общия капитал на “Фабрика духана Мостар” АД- Мостар, Федерация Босна и Херцеговина при заплащане на продажна цена в размер на 200 000 конвертабилни марки /при фиксиран курс 1 КМ за 0.51129 Евро/ и поемане на инвестиционни задължения за период от 3 години общо в размер на 7 000 000 КМ.

Във вторник е крайната дата за търговия с правата на Ломско пиво АД. Издадените права са 4,5 млн. броя, с които могат да се запишат 1,5 млн. акции при емисионна цена 2,5 лева.

В сряда Пи Ар Си АДСИЦ ще проведе Общо събрание на акционерите, които ще гласуват по проект за решение придобиване на недвижими имоти и отдаването им под наем.

Последната дата за сключване на сделки за покупка на акции, даващи право на глас в ОСА на ЦБА Асет мениджмънт, е 18 декември, четвъртък. На събранието ще се гласува за вземане на решение за овластяване на УС и изпълнителния директор на дружеството за извършване на сделки по чл. 114 ЗППЦК.

В петък ще има ОСА на Холдинг Пътища. На събранието на инфраструктурната компания ще се гласува за възнаграждаване на членовете на Надзорния и Управителния съвет като на Васил Крумов Божков, в качеството му на председател на Надзорния съвет на Холдинг Пътища, ще бъдат изплатени 3 840 000 лева. На Орлин Хаджиянков, който е председател на Управителния съвет и Изпълнителен директор, ще се изплатят 100 000 лева, а на Филип Петров Стоянов, който е зам. председател на УС и изпълнителен директор, - сума в размер на 60 000 лева.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:20 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още