IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Подписаха договора за разширение на метрото в Младост

Проектът е на стойност 221 970 879, 60 лева

10:14 | 13.12.08 г.
Подписаха договора за разширение на метрото в Младост

На 2 декември Обединение Метро Младост и Метрополитен ЕАД подписаха договор за изпълнение на обект – разширение на софийското метро чрез изграждане на отсечката между Младост 1 и бул. Царигардско шосе, заедно със строеж на подземен паркинг, става ясно от съобщение на дружеството чрез БФБ-София.

Проектът е на стойност 221 970 879, 60 лева и ще бъде изпълнен за 39 месеца. Източник на финансирането е Европейска инвестиционна банка и национално съфинансиране от собствени средства.

Партньори в Обединение Метро Младост са Пи Ес Ай АД, Трейс София ЕАД, Адвал АД и Стройинжект АД. Първите две са част от икономическата група на Трейс Груп Холд АД.

Столична община планира да продължи разширението на метрото в София с изпълнението на участък от първи метродиаметър, предвиждащ отклонение след Метростанция (МС) 13 в посока през ж.к. Дружба към летище София с обща дължина 7177м и 6 броя метростанции.

С изграждането на този участък се цели да се осигури ефективен градски транспорт в участъка от МС 13 до бул. Цариградско шосе, като се взема в предвид изключително бързото развитие на зоната около бул. Цариградско шосе, новите търговски обекти в района и перспективата на развитие на ж.к. Младост 1А в източна посока към м. Грамадата.

Предмет на договора е проектирането и изпълнението на част от това разширение, а именно участъкът от МС 13 в ж.к. Младост I до МС 19, разположена на бул. Цариградско шосе, с дължина 2150м, 2 броя метростанции и подземен паркинг под бул. Цариградско шосе.

 

Свързани компании:

Трейс Груп Холд АД(T57)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:12 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още