IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Енергийният регулатор препоръча да не ни спират тока по празниците

ДКЕВР настоява да бъдат предприети всички необходими мерки за сигурността и непрекъснатостта на захранването на потребителите

12:52 | 12.12.08 г.
Автор - снимка
Създател
Енергийният регулатор препоръча да не ни спират тока по празниците

Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) препоръча на енергийните дружества да не извършват планови и наказателни изключвания на електрическата енергия през наближаващите Коледни и Новогодишни празници. Това се посочва в съобщение от комисията.

Регулаторът настоява да бъдат предприети всички необходими мерки за сигурността и непрекъснатостта на захранването на потребителите. До 5 януари 2009 г. компаниите следва да се въздържат от планирани ремонти и изключвания по мрежите си.

ДКЕВР изиска от енергийните компании до 22 декември да представят в комисията подробна информация за плануваните действия.

Препоръките на регулатора се правят с цел да бъдат максимално ограничени прекъсванията на електроснабдяването по време на празниците, когато се очаква повишено потребление на електрическа енергия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:46 | 28.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още