IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Масови данъчни проверки по празниците

Инспекторите на НАП ще следят за коректното отчитане на оборотите, издаването на касови бележки и фактури

13:38 | 11.12.08 г.
Автор - снимка
Създател
Масови данъчни проверки по празниците

Масови данъчни проверки започват в цялата страна за периода на коледните и новогодишните празници, съобщиха от Националната агенция за приходите (НАП).

Инспекторите на НАП ще следят за коректното отчитане на оборотите, издаването на касови бележки и фактури в хотели, ресторанти, дискотеки и други търговски обекти.

Ще се извършват и денонощни наблюдения, за да се гарантира, че всички приходи се регистрират надлежно на касовите апарати. Заведенията в зимните курорти също ще бъдат проверявани.

По време на студентския празник и коледните и новогодишните празници съществува масова практика срещу платените суми за куверт, за вход или за консумация в заведенията да не се издава касова бележка, подчертават от агенцията. По този начин се укриват големи обороти, за които търговците не плащат дължимите данъци.

Инспекторите на НАП София са извършили 15 проверки на ресторанти в нощта на студентския празник. Установени са 6 нарушения, свързани с неотчитане на оборотите. В някои големи нощни клубове и дискотеки в столицата денонощните наблюдения ще продължат непрекъснато до края на годината.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:51 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още