IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Пътната агенция назначи служител по етика

Назначението е част от процеса за въвеждане на системи за управление и контрол в НАПИ

17:41 | 10.12.08 г.
Автор - снимка
Създател
Пътната агенция назначи служител по етика

Служител по етика бе назначен в Национална агенция „Пътна инфраструктура” (НАПИ), съобщиха от агенцията.

Считано от 8 декември Младен Младенов, който е началник на отдел „Човешки ресурси” в агенцията, е заел длъжността служител по етиката.

Назначението е част от процеса за въвеждане на системи за управление и контрол в НАПИ. Младен Младенов е заемал длъжности в посолствата на България във Вашингтон и Скопие и е участвал в мисията на ООН в Камбоджа. Завършил е международен курс по мениджмънт на човешките ресурси в Холандия.

С въвеждането на длъжност служител по етиката ръководството цели развитие на етична среда в агенцията, която да гарантира избягване конфликта на интереси, недопускане на корупционни практики и ефективно изпълнение на професионалните задължения, се казва в съобщението.

Съгласно новия Етичен кодекс на агенцията от 22 октомври на служителя по етика са възложени задачи, свързани с разработката на стандарти, политики, програми и процедури по етичните въпроси и разработване на план за развитие информираността на работещите за етичните стандарти, валидни в НАПИ.

В задълженията на служителя по етика влиза и методическа помощ при деклариране на имущество, интереси и несъвместимост от страна на персонала, предоставяне на съвети и насоки по етични въпроси (например конфликт на интереси, несъвместимост и др.) и администриране на гореща вътрешна телефонна линия по етичните въпроси.

Служителят по етиката в НАПИ ще организира начално и текущо обучение на администрацията по етичните въпроси. Той ще дава и становище при постъпили искания от служителите за разрешение за полагане на допълнителен труд и предоставяне на услуги с личен труд извън агенцията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:11 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още