IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Няма да има кръгла маса на БФБ. Пенсионните дружества отказаха участие

От асоциацията на пенсионните дружества не бяха открити за коментар относно причините за отказа

17:33 | 10.12.08 г.
Автор - снимка
Създател
Няма да има кръгла маса на БФБ. Пенсионните дружества отказаха участие

Насрочената за 15 декември кръгла маса, посветена на проблемите на небанковия финансов сектор, няма да се проведе, поради отказ от участие на Българската асоциация на дружествата за допълнително пенсионно осигуряване, съобщи днес БФБ-София, която бе основния организатор на мероприятието.

„С писмо от 10 декември Управителният съвет на Българска асоциация на дружествата за допълнително пенсионно осигуряване ни информира, че асоциацията няма да участва, независимо от факта, че по-голяма част от планираните за обсъждане въпроси бяха повдигнати от тях, в резултат на което се зароди идеята за организиране на форума“, се казва още в съобщението.

Темата на форума бе „Проблемите на небанковия финансов сектор в контекста на глобалната финансова криза“. Предвиден бе обзор на състоянието и проблемите в сектора, както и обсъждане на предложения за необходимите антикризистни мерки.

Участие трябваше да вземат Виктор Папазов (председател на Съвета на директорите на БФБ), Никола Абаджиев (председател на БДДПО), Стоян Тошев (председател на Асоциацията на управляващите дружества), Любомир Бояджиев (председател на Асоциацията на инвестиционните посредници) и Румен Радев (зам.-председател на Асоциацията на индустриалния капитал в България).

От БДДПО не бяха открити представители за коментар относно причините за отказа от участие в кръглата маса.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:47 | 09.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още