IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Албена Инвест кредитира Албена с 2,5 млн. евро при текуща лихва 4%

Договорът се сключва за срок до 31 декември 2015 г.

17:26 | 10.12.08 г.
Албена Инвест кредитира Албена с 2,5 млн. евро при текуща лихва 4%

На 9 декември Албена АД е сключило договор за заем от Албена Инвест Холдинг АД в размер на 2,5 млн. евро, съобщиха двете компании чрез Бюлетин Investor.bg.

Договорът се сключва за срок до 31 декември 2015 г., като договорената годишна лихва за целия срок на заема е едномесечен Euribor плюс надбавка от 1% от заетата сума. Към днешна дата едномесечният Euribor е 3,104%.

Целта на заема е сумата, получена от Албена АД, да бъде използвана за модернизация и реновиране на съществуващата база в к.к. „Албена”.

За обезпечение на сключения договор за заем на е сключен договор за особен залог, с който се учредява залог върху всички настоящи и бъдещи вземания по сключени и бъдещи договори за туристическа услуга с туроператор Thomas Cook Northern Europe (My Travel).

На 18 януари е насрочено извънредно Общо събрание на акционерите на Албена АД, на което ще се гласува за продажба на участието на Албена в капитала на Албена Инвест Холдинг, както и за покупка на 100% от капитала на дружеството Интерскай ЕООД.

Албена АД притежава 47,83% от капитала на Албена Инвест Холдинг. Изчислената стойност за продавания пакет е в размер на между 18 703 644,21 лв. (по 7,11 лв. на акция) и 26 700 701,65 лв. (по 10,15 лв. на акция). Купувач по сделката се предвижда да е Албена Холдинг АД

Сделката за продажба на акциите ще бъде съобразена и с текущата пазарна цена на акциите към деня на извършване на продажбата и в рамките на определената в оценката цена за акциите на Албена Инвест Холдинг АД.

Албена АД възнамерява да придобие от Албена Холдинг АД 100% от дяловете в капитала на Интерскай ЕООД общо за 26 573 000 лв.

Финансирането на покупката ще се извърши чрез продажбата на участието на Албена АД в капитала на Албена Инвест Холдинг.

Основните активи на Интерскай ЕООД към настоящия момент са летище „Лесново” и лиценз за осъществяване на дейност като летищен оператор. Освен летището и лиценза Интерскай ЕООД притежава и други активи, сред които мотел в гр. Дряново, 376 дка земеделски земи, 70% от капитала на „Актив сип” и др.

Свързани компании:

Албена АД(ALB)

Албена Инвест Холдинг АД(5ALB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:31 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още