IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Откриват се три процедури за търсене на нефт и газ

Срокът на разрешенията за търсене и проучване е 5 години

12:19 | 10.12.08 г.
Автор - снимка
Създател
Откриват се три процедури за търсене на нефт и газ

Откриват се три процедури за търсене на нефт и газ, съобщи правителствената информационна служба.

Това са Блок 1-5 Деветаки, разположен в областите Ловеч, Плевен и Габрово, Блок 1-10 Ботево, който е на територията на областите Враца и Монтана, и Блок 1-9 Мизия, област Враца.

Срокът на разрешенията за търсене и проучване е 5 години. Конкурсът ще се проведе на 150-ия ден от датата на обнародване на решението в Официалния вестник на Европейския съюз.

Чрез неприсъствен конкурс ще бъде определен концесионерът на находището за оловно-цинкови руди „Върба-Батанци“. То е в землището на община Мадан, а площта му е 1370,2 дка. Срокът на концесията ще бъде 30 години.

Министерски съвет разреши още на „Кам и Кам“ ООД за срок от 3 години да проучи възможностите за добив на въглища от площ „Ракитна“, община Симитли. В изследователската си дейност дружеството ще вложи над 76 хил. евро.

Шест месеца е срокът, в който „Керамична къща Стралджа“ ЕООД ще може да търси наличието на строителни материали от площ „Гората“, община Стралджа. В проучвателните работи ще бъдат инвестирани 69 500 лв.

За една година „Алпине България“ АД ще проучи перспективите за добив на доломити в площ „Алана“, община Радомир. Работната програма на фирмата е за над 57 хил. лв.

Правителството разреши на „Балкан МК“ ЕООД да прехвърли на „Пирин Ораново“ ЕООД изцяло правата и задълженията по концесията за добив на въглища от находище „Ораново“, община Симитли. Клаузите по концесионния договор остават непроменени. „Балкан МК“ е едноличен собственик на „Пирин Ораново“. Дружеството притежава необходимия професионален опит в добива на въглища. В него работят 243 души.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:26 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още