IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Неохим започва поетапно пускане на производствените си мощности

Предприятието обяви, че навлиза в нормален производствен процес, след като през ноември обяви, че отлага пускането на мощностите си за по-късен етап

16:25 | 09.12.08 г.
Неохим започва поетапно пускане на производствените си мощности

Неохим АД започва поетапно пускане на производствените си мощности и навлизане в цикъл на нормален производствен процес, считано от 8 декември, съобщи дружеството чрез БФБ-София.

В началото на ноември Неохим АД съобщи, че предвижда пуск на производствените мощности за по-късен етап поради свитата търговия на торове на международните пазари и стагнацията на вътрешния пазар.

По същото време стана ясно, че и другият основен производител на торове в страната – Агрополихим АД спира производството заради слабо търсене, породено от световната финансова криза.

Характерно за производствения процес на компанията е неговата непрекъснатост в рамките на 6-9 месеца. През останалото време производствените инсталации подлежат на текущ ремонт, с който се обезпечава непрекъснатостта на производството.

Основните продукти на Неохим са изкуствени торове.

Днес книжата на Неохим добавиха 5,4% до 39 лева при обем от 225 лота.

Свързани компании:

Неохим АД(NEOH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:07 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още