IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Бисер Олива инвестира 14 млн. евро в нова производствена линия

Предприятието, което се намира в Стара Загора, ще работи целогодишно без прекъсване

15:14 | 09.12.08 г.
Автор - снимка
Създател
Бисер Олива инвестира 14 млн. евро в нова производствена линия

Рафинерията за слънчогледово масло „Бисер Олива” АД стартира производствена линия, в която са инвестирани близо 14 млн. евро, съобщиха от компанията.

С инсталираната нова система за екстракция и пресоване ще се повиши производителността на завода от 300 на 550 тона обработен слънчоглед на денонощие или 220 тона готова продукция.

Предприятието, което се намира в Стара Загора, ще работи целогодишно без прекъсване, осигурявайки много нови работни места, се казва в съобщението.

Заводът на „Бисер Олива“ въведе безотпадна технология, при която люспите от слънчогледовите семки се използват за горене. Предприятието разполага с пречиствателна станция и пречиствателен филтър на комина.

Проектите са част от инвестиционната програма на „Бисер Олива” за оптимизиране и развиване на дейностите на компанията през следващите няколко години.

През март тази година Комисията за финансов надзор потвърди проспект за IPO на Бисер Олива. Компанията смяташе да предложи за записване 817 733 акции с номинална стойност от 1 лев всяка и определена емисионна стойност в ценови диапазон от 14,50 лв. до 17,50 лв.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:49 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още