IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Заплатите в градския транспорт в София вероятно ще бъдат увеличени с 20%

Първоначално синдикатите искаха увеличение със 100%, преговорите ще продължат до сряда

16:00 | 08.12.08 г.
Автор - снимка
Създател
Заплатите в градския транспорт в София вероятно ще бъдат увеличени с 20%

Вече има сближаване на позициите за исканото увеличение на заплатите на работещите в градския транспорт в София, като най-вероятно то ще е с около 20 на сто, съобщи председателят на стачния комитет във федерацията „Транспорт“ на КТ „Подкрепа“ Павел Христов, цитиран от БТА.

До сряда ще продължат преговорите между синдикатите в градския транспорт в София и ръководството на Столичната община.

Заместник-кметът на Столичната община по финансите Минко Герджиков, управителят на „СКГТ-София“ ЕООД Николай Костов и председателите на синдикалните организации на КНСБ и КТ „Подкрепа“ в „Столичен автотранспорт“ ЕАД и в „Столичен електротранспорт“ ЕАД се срещнаха днес.

За другите поставени условия - подобряване на социално-битовите условия, изплащане на по-високи надбавки за храна, както и подобряване на цялостните условия с оглед на привличането на шофьори в градския автобусен, тролейбусен и трамваен транспорт, също има сближаване на позициите, каза Христов.

В момента само в общинската фирма „Столичен автотранспорт“ има недостиг на близо 200 шофьори на автобуси. Свободни места има и за тролейбусни шофьори.

Привличането на нови кадри за автобусния транспорт може да стане и с целево повишаване на заплатите само на шофьорите, каза още Павел Христов.

Първоначално от стачните комитети искаха 100% увеличаване на заплатите, което беше определено като неизпълнимо условие от заместник-кмета по транспорта Александър Цветков.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:47 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още