IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

България поиска кръг от Формула 1

Минимум 200 млн. евро ще струва организирането на Гран при от Формула 1, прогнозират експерти

15:24 | 08.12.08 г.
Автор - снимка
Създател
България поиска кръг от Формула 1

На 16 декември ще стане ясно дали България ще получи домакинство във Формула 1 – един от най-авторитетните и най-скъпи спортове, съобщи gol.bg.

Тогава шефът на елитния шампионат, Бърни Екълстоун, ще отговори на молбата, която ще бъде внесена от президента на Българската федерация по мотоциклетизъм Богдан Николов. В нея е включено и желание за кръг от Световния шампионат по мотоциклетизъм.

Минимум 200 млн. евро ще струва организирането на Гран при от Формула 1, прогнозира журналистът Ричард Груев.

При положителен отговор домакин ще бъде трасе край Плевен – родния град на Богдан Николов и на председателя на Гран при на България и ексвътрешен министър Румен Петков.

Вторият вариант за изграждане на писта за Формула 1 бе край Сливен. С този град България и навремето е имала намерение да кандидатства за провеждане на кръг от Формула 1, а неотдавна и кметът Йордан Лечков изрази желание за построяването на писта.

Засега Формула 1 се провежда в две източноевропейски държави - Турция и Унгария, като пистата „Хунгароринг” е влязла в календара през 1986 г. след сериозно лобиране на правителствено ниво.

Вижте още

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:04 | 14.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още