IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Спират съкращенията в железниците, готвената стачка - също

НКЖИ няма да въвежда непълно работно време за административния персонал

15:03 | 08.12.08 г.
Автор - снимка
Създател
Спират съкращенията в железниците, готвената стачка - също

Спират се предвидените масови съкращения в Национална компания „Железопътна инфраструктура” (НКЖИ), като същевременно се ограничава назначаването на нови работници и служители. За това са се споразумели днес ръководствата на компанията и на синдикатите, съобщиха от КНСБ.

За сметка на това ще бъдат предприети действия за освобождаване на придобилите право на пенсия.

НКЖИ няма да въвежда, както предвиждаше, непълно работно време за административния персонал.

Постигнато е и споразумение до подписване на нов колективен трудов договор да се запазят всички социални придобивки, договорени в сега действащия договор, за което ще бъде подписано допълнително споразумение между НКЖИ и профсъюзите.

Уточнен е и графикът за изплащане на закъснелите трудови възнаграждения в НКЖИ, заради които железничарите заплашваха със стачка, чието изплащане вече започна, а компанията за целта изтегли заем от 10 млн. лева.

Според графика работните заплати за октомври ще бъдат изплатени до 10 декември, а авансът за декември ще бъде изплатен в периода 12–15 декември. Работните заплати за ноември да бъдат изплатени в периода 23-29 декември поетапно за отделните жп управления.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:34 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още