IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Шест Общи акционерни събрания насрочени за тази седмица

Втората седмица на месец декември няма да бъде богата на корпоративни събития

07:53 | 08.12.08 г.
Автор - снимка
Създател
Шест Общи акционерни събрания насрочени за тази седмица

Втората седмица на месец декември няма да бъде богата на корпоративни събития, като фокусът на пазарните участници вероятно отново ще бъде насочен към международните финансови пазари и ефектите на световната финансова криза.

За тази седмица са насрочени Общите акционерни събрания на шест публични дружества. Днес (8 декември) се очаква да се проведат Общите събрания на Хидроизомат АД, Пропъртис Кепитъл Инвестмънтс АДСИЦ, БенчМарк фонд имоти АДСИЦ и ИД БенчМарк фонд 2 Акции АД.

За 10 декември (сряда) пък е насрочено Общото събрание на Елените АД, на което ще бъде гласувано отпускане на временна финансова помощ от Елените АД на Елените Инвест АД в размер на 110 хил. лв. за срок от от 6 месеца срещу пазарна лихва в размер на ОЛП плюс 5 пункта надбавка.

На 12 декември пък ще се проведе ОСА на Булгартабак Холдинг, на което ще се гласува за освобождаване на членовете на Надзорния съвет и избор на нов състав, както и за избор на Одитен комитет.

За изминалата седмица основният борсов индекс SOFIX добави 1,67% към стойността си на седмична база до 369,34 пункта
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:35 | 09.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още