IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Преглед на печата за 6 декември

Васил Божков, е придобил 92 процента от акциите на отстранената от почистването на Пловдив комунална фирма “Еко Глобал”

09:45 | 06.12.08 г.
Автор - снимка
Създател
Преглед на печата за 6 декември

Над половината от обезщетенията след взрива в Челопечене не са потърсени
в. Дневник

Близо 60% от парите, предвидени за възстановяване на щетите от взривовете край Челопечене през лятото, все още не са потърсени от гражданите, съобщи районния кмет на "Кремиковци" Ивайло Панев.

От общо 958 хил. лв. до сега са изплатени 358.4 хил. лв. Около 500 хил. лв. са предвидени за възстановяване на щетите на юридически лица, но условието там е, че ще се плаща само това, което не е покрито с имуществена застраховка, каза Панев. Именно това според него е причината голяма част от сумата все още да не е платена.

Божков напира за боклука на Пловдив
в. Стандарт

Най-богатият българин - Васил Божков, е придобил 92 процента от акциите на отстранената от почистването на Пловдив комунална фирма “Еко Глобал”. В момента дружеството съди общината, след като миналото лято със заповед на тогавашния кмет Иван Чомаков концесионният му договор беше прекратен, а събирането на сметта пое фирма “Чистота”.

Със закупуването на “Еко Глобал” вероятно Божков ще се яви като правоимащ по трите съдебни иска на фирмата срещу общината, които са на обща стойност 54 милиона лева.

Сделката е била сключена преди месец, твърди бившият съакционер в “Еко Глобал” Петър Станчев. По непотвърдена информация цената е около 50 млн. лв. Още през ноември хора на Васил Божков са били на среща с председателя на Общинския съвет Илко Илиев.

Общините ще определят цените на такситата
в. Новинар

Всяка община да може да определя максималните тарифи на таксиметровите услуги, предложи вчера транспортният министър Петър Мутафчиев по време на срещата си с представители на Националното сдружение на общините. Такситата ще могат да слагат и по-ниски цени на километър, но те не трябва да превишават определеното от кметството ниво, обясни Мутафчиев. В момента се водят разговори със сдружението на общините и с бранша за въвеждането на новия метод, коментира зам.-директорът на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация” Красимир Калайджиев.

Новите бандероли с релефна защита
в. Стандарт

Новите бандероли за цигари и алкохол ще бъдат защитени почти като банкноти. Бандеролите за алкохол освен холограмна лента ще имат и релефни елементи, които ще се усещат на пипане.

Така всеки ще може да ги разпознае, когато си купува алкохол. Промените се правят, за да се ударят фалшивите бандероли. Ще има и нови защитни елементи, които ще се разпознават само от експертите. Изцяло нови са и цветовете на бандеролите. Така при проверки митничарите ще ги отличават лесно от старите акцизни лепенки.

Алкохолът за вътрешния пазар ще бъде облепен с розово-зелени лепенки. Това става ясно от заповедта на министъра на финансите Пламен Орешарски за новите образци бандероли, която е обнародвана в Държавен вестник. Бандеролите и за алкохола, и за цигарите ще имат холограмна лента, а кодът им вече ще съдържа 2 букви и 8 цифри.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:35 | 28.08.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още