IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

80 досъдебни производства за еврофондовете

Според Борис Велчев Главната прокуратура набира опит в тази посока, за да се противопостави по-ефективно на злоупотребите

19:10 | 05.12.08 г.
Автор - снимка
Създател
80 досъдебни производства за еврофондовете

„Образувани са над 80 досъдебни производства, по много от тях са внесени обвинителни актове. Има и първите присъди, но точни цифри в момента не мога да кажа“.Това заяви главният прокурор Борис Велчев в кулоарите на парламента след изслушване на доклада в пленарна зала за дейността на прокуратурата за 2007 г., съобщава Dnes.bg.

Докладът бе представен от председателя на правната комисия Янаки Стоилов. Статистиката за злоупотребите, свързани със злоупотребите с еврофондовете, се води в отделен регистър в прокуратурата, припомни главният прокурор.

Според Борис Велчев Главната прокуратура набира опит в тази посока, за да се противопостави по-ефективно на злоупотребите с еврофондовете.

„Има много малко намаляване на броя на неразкритите престъпления за 2007 г., но той е тревожен и трябва да се отчете както от ръководството на МВР, така и от нас“, подчерта Борис Велчев, коментирайки доклада за дейността на прокуратурата за миналата година.

Осъдените и санкционирани лица са 50 714 души или 91% от предадените на съд лица за 2007 г., а разкриваемостта на престъпленията е 52% от общо регистрираните.

Вижте още

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:10 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още