IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

КЗК разреши на Enel да придобие 13 ветрогенератора по Черноморието

Очаква се сделката да бъде приключена до края на 2008 г., а турбините да започнат да работят в началото на 2009 г.

12:12 | 05.12.08 г.
Автор - снимка
Създател
КЗК разреши на Enel да придобие 13 ветрогенератора по Черноморието

На 3 декември Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) официално обяви одобрението си на сделката между италианската енергийна компания Enel и „Глобал Уинд Пауър България” – дъщерно дружество на датската компания Global Wind Power A/S, съобщиха от Enel.

Благодарение на това споразумение „Енел Грийн Пауър България” – дъщерно дружество на Enel, придобива 13 ветрогенератора с обща инсталирана мощност 39 MW, разположени на черноморското крайбрежие в близост до Шабла и Камен бряг.

Сделката беше одобрена предварително от Борда на директорите на Enel SpA. Очаква се тя да бъде приключена до края на 2008 г., а турбините да започнат да работят в началото на 2009 г.

Enel SpA има инсталирани мощности за 30 хил. MW в централи по целия свят за производство на енергия от възобновяеми източници.

В България компанията е мажоритарен собственик на ТЕЦ „Енел Марица Изток 3”. В областта на възобновяемите енергийни източници Enel има подписани споразумения за разработването на такива проекти с общините Гурково и Севлиево.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:07 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още