IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Глобиха още една таксиметрова компания имитатор

Това е последното от петте производства, образувани по молба на „О’КЕЙ Супертранс” АД

11:59 | 05.12.08 г.
Автор - снимка
Създател
Глобиха още една таксиметрова компания имитатор

Комисията за защита на конкуренцията наложи имуществена санкция от 150 хил. лв. на „ОК-Суперлукс” ООД за извършено нарушение по Закона за защита на конкуренцията, съобщиха от комисията.

Това е последното от петте производства, образувани по молба на „О’КЕЙ Супертранс” АД, която присъства на пазара от 1993 г. Страните по спора са конкуренти на пазара за таксиметрови услуги на територията на София.

Данните по преписката сочат, че „ОК Суперлукс” е избрал сходно наименование, рекламно лого в характерните за молителя цветове и телефонен номер, който съдържа числата 73 21 21, аналогично на телефонния номер за повикване на „О’КЕЙ Супертранс” АД.

КЗК счита, че поведението на „ОК Суперлукс” създава реална опасност от увреждане интересите на конкурентната фирма и въвежда в заблуждение потребителите.

Комисията постанови прекратяване на нарушението.

Освен наложените досега глоби от страна на КЗК, за имитация на „О’КЕЙ Супертранс” санкция определи и Комисията за защита на потребителите на „ОК – Софтранс” ООД.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:08 | 19.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още