IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Един час стачка на Централна гара София, готовност за национален протест

Работниците искат да им изплатят заплатите, от Национална компания Железопътна инфраструктура не могат да осигурят средства

09:32 | 05.12.08 г.
Автор - снимка
Създател
Един час стачка на Централна гара София, готовност за национален протест

Работниците от първата смяна на Централна гара в София се събраха тази сутрин на протест за около един час, като през това време не е имало затруднения с движението на влаковете, съобщи БТА.

Работниците имат готовност за национални протестни действия - вероятно след Нова година, съобщи Ивайло Пенчев от Синдиката на железничарите в България към КНСБ.

Протестиращите са имали разговори с представители на Национална компания „Железопътна инфраструктура“ (НКЖИ), на които са били информирани за затрудненията на компанията за изплащането на заплатите за октомври.

От синдиката отбелязаха, че проблемите са като цяло в ниските възнаграждения, инфраструктурата на железниците и съкращенията. Готовност да се включат в протестите имат работниците в Пловдив, Горна Оряховица и Варна, съобщиха от синдикалната централа.

Вчера от НКЖИ съобщиха, че разработват план за теглене на заем в размер на 10 млн. лева за покриване на задълженията към персонала, след като служителите заплашиха със стачка.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:50 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още