IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Исканото увеличение на заплатите в столичния транспорт не е изпълнимо

Недоволството на служителите идва от извънредния труд, който се налага заради недостига на шофьори

12:35 | 04.12.08 г.
Автор - снимка
Създател
Исканото увеличение на заплатите в столичния транспорт не е изпълнимо

„Искането за повишаването на заплатите на служителите в градския транспорт в столицата не е изпълнимо“, каза заместник-кметът по транспорта Александър Цветков, съобщи Dnes.bg.

Вчера от синдикалните организации заявиха, че след 10 декември може да започне стачка на градския транспорт, ако не се постигнат резултати по преговорите по исканията на служителите.

„Исканията, които са представени от стачните комитети, са в размер на 100% увеличаване на заплатите и повече от 100% увеличаване на допълнителните ваучери за храна – от 9 на 25 лв., които искания на този етап за Столичната община са абсолютно неизпълними”, каза Цветков.

Според него недостигът на шофьори в градския транспорт води до полагането на извънреден труд в компанията, а оттам и до недоволството на служителите.

200 свободни места за шофьори има в Столичната компания „Градски транспорт“, каза Цветков и допълни, че ситуацията се облекчава до известна степен от частните оператори, но синдикатите са против отдаването на линии на частници.

Заместник-кметът по транспорта на столицата заяви, че няма да бъде нарушавано споразумението със синдикатите да не се предприемат нови конкурси за даване на линии на частни фирми.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:17 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още