IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Ковачки унищожава сръбските си компании?

Според сръбски сайт работещите в над десетте компании, собственост на бизнесмена, вече от няколко месеца не са получавали заплати

14:41 | 28.11.08 г.
Автор - снимка
Създател
Ковачки унищожава сръбските си компании?

Българският бизнесмен Христо Ковачки унищожава десетина сръбски компании, които са негова собственост, предава БТА, позовавайки се на сръбския информационен сайт „Прес“.

Работещите в над десетте компании, собственост на Ковачки, вече от няколко месеца не са получавали заплати. Компаниите са в тежко положение, тъй като Ковачки ги стопанисва лошо, посочва „Прес“.

Като пример изданието представя случая с фабриката „Металац“ в Иваница, която е собственост на компанията „Булцвет“ на Ковачки, където работещите обявиха, че ще стачкуват, тъй като не са получавали заплати от три месеца.

Ковачки притежава в Сърбия и предприятията „Траял“ в Крушевац, „Нова гума“ в Рума, „Вулкан“ в Ниш, „Сърбиянка“ във Валево, „Фопа“ във Владични Хан, „Невенка“ в Лесковац, „Хладняча“ в Тител, фабриката за хартия „Божа Томович“ в Чачак, въгледобивната мина Ковин и вестникарското предприятие „Победа“, пише „Прес“.

Ковачки е най-големият български инвеститор в Сърбия, който дава работа на около 8000 работници, посочва изданието, като припомня, че в средата на ноември Ковачки беше обвинен в България за данъчни нарушения.

Макар че в сръбската Агенция за приватизация не са могли да потвърдят, че зад българските фирми, станали собственик на сръбските предприятия, се крие бизнесменът Ковачки, работещите обвиняват именно него, че унищожава сръбската икономика, пише „Прес“. Повечето от предприятията работят с огромни загуби, а работниците работят в незадоволителни условия и не получават заплати, пише изданието.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:14 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още