IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Консолидираните приходи на Каолин с 26% ръст

Нетната консолидирана печалба намалява с 42,8% на годишна база

12:18 | 28.11.08 г.
Консолидираните приходи на Каолин с 26% ръст

Консолидираните приходи на Каолин АД бележат 26,3% ръст на годишна база до 108,2 млн. лв. за деветмесечието на 2008 г. Нетната консолидирана печалба намалява с 42,8% на годишна база до 9,74 млн. лв., показва отчетът на дружеството, представен от БФБ-София.

Въпреки световната финасова криза и повсеместното влошаване на пазарната конюктура още от началото на лятото, мениджмънтът на компанията продължава да счита изпълнимо достигането на прогнозирания консолидиран ръст от 20% на приходите за тази година, се казваше в междинния доклад към неконсолидирания отчет. Според ръководството на комапнията негативно влияние върху очаквания обем на продажбите може да окаже свиването на консумацията на клиентите в сектора на керамиката и строителството, което вече започна да се усеща през изминалото тримесечие, отчитат още от компанията.

"Тази връзка с развитието на кризата ръководството на Каолин АД още през изтеклото тримесечие приоритезира инвестиционните си проекти в страната и чужбина, като няколко потенциални инвестиционни намерения извън страната бяха замразени. Наред с това основния акцент до края на годината остава срочното приключване и пускане в действие на значими енергоспестяващи инвестиции, в това число газификации на фабрики, повсеместно въвеждане навсякъде на енергиен мениджмънт, както и частична автоматизация на основни производства ", заявяват от управителните органи на дружеството.

За последните 12 месеца акциите на дружеството загубиха 80,01% от цената си до 3,40 лв. за акция в 12 ч. днес.

Свързани компании:

Каолин АД(6K1)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:48 | 12.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още