IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Готвят нов вариант на бюджета за следващата година

Изгубените 220 млн. евро по ФАР ще бъдат отчетени при изработването на новия вариант на бюджета

13:59 | 27.11.08 г.
Автор - снимка
Създател
Готвят нов вариант на бюджета за следващата година

"Управляващите изработват напълно нова макрорамка на бюджет 2009 г.", съобщи пред Дарик радио шефът на парламентарната комисия по бюджет и финанси Румен Овчаров.

Той отказа да коментира какви ще бъдат новите параметри на бюджета с аргумента, че те ще бъдат представени пред обществото в окончателния вариант на промяната.

Овчаров бе категоричен, че изгубените 220 млн. евро по програмата ФАР ще бъдат отчетени при изработването на новия вариант на бюджета.

"Беше поставен въпросът от страна на Европейската комисия за субсидии от държавите членки в размер на 1,3-1,5 на сто от БВП за общността.

Предполагам, че това също ще бъде заложено в новия вариант на бюджета.

Сигурно ще бъде заложено финансирането с национални средства, но след като се запознаем с условията, при които става това субсидиране, защото не мисля, че е разумно при тази политика, която води комисията към България, ние да продължаваме да даваме пари, които после по никакъв начин не получаваме обратно", каза Румен Овчаров.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:05 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още