IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

През седмицата стартира търговията с ЖП Инфраструктура

От днес емисията на Холдинг Пътища АД ще се търгува на Официален пазар на акции, Сегмент В

08:04 | 24.11.08 г.
През седмицата стартира търговията с ЖП Инфраструктура

Започващата работна седмица е свързана със старт на търговията Железопътна инфраструктура – холдингово дружество АД, както и с провеждането на няколко акционерни събрания. Има размествания и на няколко емисии, които започват търговията си на различен сегмент на БФБ-София.

От днес емисията на Холдинг Пътища АД например ще се търгува на Официален пазар на акции, Сегмент В. Досега книжата бяха на Неофициален пазар на акции, Сегмент А.

Също от днес емисиите на четири други дружества – КТИ Съединение, ЗММ-Металик, Оптела-лазерни технологии и Фазан АД ще бъдат преместени от Неофициален пазар, Сегмент В на Неофициален пазар, Сегмент А.

Във вторник ще се проведе Общо събрание на акционерите (ОСА) на Лавена АД, на което ще се гласува за промени в Съвета на директорите, както и ще се разискват различни въпроси, свързани с дейността на Лавена и близките перспективи в неговото развитие.

Също във вторник ще се проведе и ОСА на Българска роза Севтополис, но което ще бъде избран одитен комитет.

Утре освен това ще бъдат представени финансовите резултати на Монбат АД за октомври.

В сряда ще се проведе извънредно Общо събрание на акционерите на Унифарм АД, на което ще се гласува за двойно увеличение на капитала на дружеството от 500 000 на 1 000 000 лева със собствени средства.

26-ти ноември (сряда) е и последната дата за сключване на сделки с книжата на Булгартабак Холдинг с право на глас в предстоящото ОСА на дружеството, което ще се проведе на 12 декември. На него ще се гласува за избор на одитен комитет.

За четвъртък е насрочено и ОСА на Момина крепост, на което ще се гласува за избор на одитен комитет.

В последния ден от седмицата – 28 ноември (петък), ще се проведе ОСА на ЗД Евро инс, на което ще се гласува за увеличение на капитала на дружеството чрез права чрез издаване на 2 499 998 броя акции с номинал 1 лев и емисионна цена 4 лева.

В петък стартира търговията с книжата на Железопътна инфраструктура – холдингово дружество АД. Емисията на компанията е в размер на 58 362 963 лева, разпределена в същия брой акции с номинал 1 лев. Присвоеният борсов код е RA8.

Същия ден ще стартира и търговията с 4 342 890 броя акции от капитала на Експат Бета АДСИЦ с присвоен борсов код E7P.

В петък ще бъдат въведени за търговия и книжата на Балканика имоти АДСИЦ с борсов код BD2. Емисията на дружеството е в размер на 650 000 лева.

В петък ще бъдат въведени за търговия и новите акции от увеличението на капитала на Явор АД и ФЕЕИ АДСИЦ. Явор АД увеличи капитала си от 112 537 на 15 079 958 лева чрез издаване на 14 967 421 броя акции с номинал 1 лев. Увеличението беше със собствени средства на дружеството.

Фонд за енергетика и енергийни икономии – ФЕЕИ АДСИЦ увеличи капитала си от 650 000 на 972 270 лева чрез издаване на 322 270 броя акции с номинал 1 лев.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:02 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още