IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Преглед на печата за 22 ноември

09:15 | 22.11.08 г.
Преглед на печата за 22 ноември

Цените падат предколедно

в. Новинар

Евтини свински пържоли и евтина баница ще зарадват българина на коледните и новогодишните празници. Килограмът на свинското до месец ще поевтинее с около 50 стотинки, съобщи за „Новинар” председателят на Асоциацията на месопреработвателите Костадин Чорбаджийски. Така по време на празниците цената му ще е около 7,50- 8 лв. килото. В момента най-скъп е свинският шол, който струва 9,44 лв. Пържолите пък се продават по 8,70 лв., а котлетите - по 9 лв. Причината за поевтиняването на месото е намалението на цените на фуражите заради по-добрата реколта от зърно през тази година.

Таксиметровата война за тарифите продължава

в. Новинар

Таксиметрови компании се готвят да увеличат цените на превозите с 20 стотинки на километър от 1 декември, научи "Новинар". Поскъпването е заради увеличението на цената на горивата. Повечето таксите у нас карат на метан, който вече се продава за 1,50 лв. литъра. От декември новата тарифа за километър превоз дневна тарифа ще е 80 ст., а през нощта – 90 ст. С 5-6 стотинки ще се повиши и цената на минута престой, както и първоначалната такса. В момента първоначалната тарифа е 60 ст. С поскъпването обаче ще стане 65 ст.

„Слънчев бряг” ще продава улиците си

в. Сега

Шефката на "Слънчев бряг" АД Малина Бакалова даде ултиматум на община Несебър до 28 ноември да изкупи инфраструктурата на курорта. Тя заплаши, че в противен случай улици, тротоари и алеи ще бъдат продадени на частна фирма.

"Това е опит да бъде източена общината", реагира гневно кметът на Несебър Николай Димитров. Той каза, че такава продажба би била незаконна. "Това ще е прецедент в целия свят, защото не може да има частни улици", заяви Димитров.

ЛИДЛ започна изграждането на търговски комплекс в Пазарджик

в. Дневник

"ЛИДЛ България" започна строителството на втория си хипермаркет в страната. След Ловеч първа копка на бъдещия търговски комплекс от веригата беше направена днес в Пазарджик.

В началото на юли ЛИДЛ закупи общински терен от близо 5 дка за 1,7 млн лв. До края на май 2009 г. на кръстовището на бул. "Цар Освободител" и бул. "Александър Стамболийски" трябва да е пуснат в действие новият магазин на ЛИДЛ. Инвестицията в него възлиза на 2 милиона евро, съобщи в Пазарджик Милена Драгийска, управител на ЛИДЛ България. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:14 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още