IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Гиньо Ганев: Законът за енергийната ефективност нарушава правата ни

На 26 ноември Ганев ще свика Консултативния съвет по конституционни въпроси към омбудсмана, който ще обсъди спорните текстове от закона

12:10 | 21.11.08 г.
Автор - снимка
Създател
Гиньо Ганев: Законът за енергийната ефективност нарушава правата ни

Законът за енергийна ефективност, обнародван в Държавен вестник на 14 ноември т.г., нарушава правата на хората. Около това мнение се обединиха днес националният омбудсман Гиньо Ганев и изпълнителният директор на Агенцията по енергийна ефективност Таско Ерменков, съобщиха от институцията на обществения защитник.

На среща, която е била по покана на омбудсмана, двамата са обсъдили един от най-спорните моменти в новия Закон за енергийната ефективност - предписаното сдружаване на гражданите, за да могат да бъдат извършвани енергийни обследвания, които стават задължителни за собствениците на всички сгради над 1 000 кв. метра.

По този повод на 26 ноември (сряда) Гиньо Ганев ще свика Консултативния съвет по конституционни въпроси към омбудсмана, който ще обсъди спорните текстове от закона, за да се прецени дали има основание за сезиране на Конституционния съд, се посочва в съобщението.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:54 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още