IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Елма и Машстрой уволняват работници, според кмета на Троян

10:43 | 21.11.08 г.
Елма и Машстрой уволняват работници, според кмета на Троян

Започнаха вече съкращенията на работници в предприятията в Троян, заяви кметът на общината Минко Акимов, по информация на Агенция Фокус. В момента най-масови са съкращенията в завода за производство на електромотори “Елма” АД. На този етап работниците са пуснати в отпуск, но по думите на кмета се очаква от двете хиляди работещи там да останат около 400 души.

“Направих опит да се срещна със собственика на АКБ Форест Николай Банев, който притежава основния пакет акции на троянското предприятие, за да се опитаме заедно да решим проблема, но срещата се отложи за началото на декември”, твърди Акимов. Кметът на Троян изрази безпокойство и от факта, че и друго голяма троянско предприятитие – “Машстрой”, вече е съкратило 400 души. Очаквало се и фирма, работеща със световноизвестно шведско дружество, също да свие до минимум производството си.

Троян разполага и със 160 автовоза, които работят с големи европейски фирми, производители на автомобили. Убеден съм, че превозвачите също ще изпитат големи затруднения още в началото на следващата година, каза още Минко Акимов. Кметът на Троян се надява, че през 2009 г. ще започне работа по няколко големи строителни проекта, ще има нужда от работна ръка и това ще спаси града от опасността да се превърне от регион с една от най-ниската безработица в страната в такъв с доста висока.

Свързани компании:

Машстрой АД - в ликвидация(4MO)

Елма АД(56E)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:31 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още