IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Монбат оптимизира разходите, съкращава 15% от персонала

Съкращенията засягат всички дружества от групата Монбат

17:12 | 20.11.08 г.
Монбат оптимизира разходите, съкращава 15% от персонала

Управителният съвет на Монбат АД е приел решение за извършване на цялостна реорганизация на производствения процес и щатното разписание във всички дружества от икономическата група на компанията, съобщи Монбат чрез Бюлетин Investor.bg. 

Извършването на реорганизацията и приемането на нов щатен план се налагат от необходимостта да бъде оптимизирана производствената дейност на всички дружества от икономическата група с цел значително намаляване на техните разходи, поради засилващото се негативно влияние на световната финансова и икономическа криза, се казва още в съобщението.

В резултат на предстоящата реорганизация, Управителният съвет предвижда да бъде извършено съкращение на щата на приблизително 120 работници и служители в рамките на цялата структура, като за тях са предвидени съответни обезщетения.

От Монбат уточниха за Investor.bg, че в момента в цялата икономическа група на Монбат са заети 780 човека, което означава, че съкращенията ще засегнат 15% от всички служители.

По-рано през месеца стана ясно, че Чугунолеене ще пристъпи към уволнение на 25% от наличния персонал, заради намаляване на обявените поръчки до края на тази и за следващата година заради финансовата криза.

 

Свързани компании:

Монбат АД(MONB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:09 | 22.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още