IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Ще подобряват жп-обслужването при преминаването на границата с Гърция

Сега железницата изпитва големи затруднения на граничните пунктове

13:17 | 20.11.08 г.
Автор - снимка
Създател
Ще подобряват жп-обслужването при преминаването на границата с Гърция

Правителството одобри проект на споразумение с Гърция, регламентиращо трансграничния железопътен трафик. Неговата цел е да създаде рамка, която да улесни и ускори преминаването през железопътните гранични преходи между двете държави, като определи процедурите, свързани с трансграничния жп-трафик, съобщиха от Министерски съвет.

Документът се отнася за дейността на компетентните гранични органи на двете страни, както и на инфраструктурните управители и железопътните предприятия на граничния преход Кулата-Промахон, при Свиленград-Дикея, а също и при бъдещи гранични преходи.

Регламентирани са организацията на трансграничния жп-транспорт, контролът върху трафика, разследването на злополуки и отговорността за щети, медицинската помощ.

Споразумението ще създаде възможност да се подобри икономическият потенциал на жп-транспорта, като се предоставят услуги с адекватно качество за гарантиране на безопасността, скоростта и удобството на преминаващите влакове, казват от правителството.

Сега железницата изпитва големи затруднения на граничните пунктове. Съществуващата мрежа губи от продължителните забавяния на граничните пунктове, от ниското качество на услугите, предлагани на пътниците, както и на товарния и на комбинирания транспорт.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:37 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още