IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Петър Димитров: Ще има съкращения в БДЖ

Tоварите, превозвани от БДЖ, са намалели с 20 на сто, което налага оптимизация

11:31 | 20.11.08 г.
Автор - снимка
Създател
Петър Димитров: Ще има съкращения в БДЖ

Ще има оптимизация на персонала в БДЖ, каза преди днешното заседание на Министерския съвет министърът на транспорта Петър Мутафчиев, цитиран от БТА.

Той отказа да посочи числа, но отбеляза, че товарите, превозвани от БДЖ, са намалели с 20 на сто, което налага да се извърши оптимизация. По думите му съкращенията трябва да са минимални.

За съкращения в БДЖ се заговори във връзка с очакванията за съкращения в Кремиковци и оттам - в други компании, чиято дейност е свързана с тази на комбината – пристанища, БДЖ, превозвачи.

Песимистичният вариант за съкращения в Кремиковци е за уволнението на не повече от 1400 души, каза по-рано тази седмица Димитър Димитров, заместник-министър в МТСП. По данни на Българската стопанска камара обаче без работа може да останат 1600 металурзи.

От правителството съобщиха още, че е създадена работна група, която ще обсъжда възможни съкращения на свързаните с Кремиковци предприятия като БДЖ и някои пристанища.

По думите на Божидар Данев, председател на Българската стопанска камара, едно работно място в Кремиковци е вързано с 18 места в други икономически дейности.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:06 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още