IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Стартира четвърта процедура по обратно изкупуване на Монбат

Минималната цена на обратно изкупуване е 4 лева, а максималната – 7 лева

15:17 | 17.11.08 г.
Стартира четвърта процедура по обратно изкупуване на Монбат

Днес Управителният съвет на Монбат АД е приел решение да започне нова, четвърта процедура по обратно изкупуване на собствени акции, считано от 18 ноември, съобщи акумулаторният производител чрез Бюлетин Investor.bg.

Броят акции, подлежащи на обратно изкупуване по настоящата процедура е до 0,57 % от регистрирания капитал или до 223 000 броя акции.

Минималната цена на обратно изкупуване е 4 лева, а максималната – 7 лева.

Срокът за извършване на обратното изкупуване, в това число и заплащане на изкупените акции, е до 180 календарни дни, считано от 18 ноември 2008 г.

В случай на изчерпване на количеството, а именно дружеството изкупи до 223 000 броя акции преди крайния срок настоящата процедура по обратното изкупуване се прекратява като успешно приключила. В случай, че до края на срока по първото изречение не се изкупи максималния брой акции УС по своя преценка може, както да удължи срока с нови 180 календарни дни при съответно прилагане на разпоредбата на предходното изречение, така и да прекрати процедурата независимо от броя изкупени акции.

В срока на настоящата процедура в зависимост от пазарните условия УС по своя преценка може да променя минималната или максималната цена на обратно изкупуване. В този случай дружеството уведомява КФН, БФБ, инвеститорите и обществеността, като уведомяването се извършва след приключване на борсовата сесия, най-късно до края на работния ден, предхождащ деня, от който влиза в сила промяната на минималната или максималната цена на обратното изкупуване.

Избраният лицензиран инвестиционен посредник, на който е дадена поръчка за изкупуването, е Бенчмарк Финанс АД.

Целта на обратното изкупуване е при неблагоприятна пазарна конюнктура на капиталовите пазари и негативни пазарни тенденции да бъде оказана подкрепа и стабилизирана цената на акциите на дружеството.

Днес бяха прехвърлени 18 950 броя акции от капитала на Монбат на цени между 4,53 и 5,332 лева, което се отрази в спад по позицията от 8 на сто.

Свързани компании:

Монбат АД(MONB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:48 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още