IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Търсят решение за просрочените задължения на ВиК Добрич към Е.ОН

Една от причините за затрудненията на водното дружество произтича от високата цена на електроенергията

11:41 | 14.11.08 г.
Автор - снимка
Създател
Търсят решение за просрочените задължения на ВиК Добрич към Е.ОН

Проблемът с просрочените задължения за консумирана електроенергия на ВиК-Добрич към Е.ОН България, които към момента възлизат на близо 800 хил. лв., беше обсъден в София между зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството Димчо Михалевски и председателя на управителния съвет на eлектроразпределителното дружество Гюнтер Шуберт, съобщиха от Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ).

Двете страни са констатирали, че през последните няколко седмици значително се е подобрил темпът на погасяване на дълга, който през юли възлизаше на над 1,5 млн. лв. Това се дължи главно на взетите мерките от ВиК-Добрич за подобряване на събираемостта, които водното дружество е предприело с подкрепата на министерството.

Зам.-министър Михалевски е подчертал по време на разговора, че една от причините за затрудненията на водното дружество произтича от високата цена на електроенергията.

Михалевски и представителите на Е.ОН България са изразили надежда, че ще се намери решение на проблема с просрочените дългове до края на ноември, за да не се стигне до изключване на електрозахранването на помпените станции на ВиК-Добрич и съответно до спиране на водоснабдяването на града.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:51 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още