IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

До следващия петък изплащат заплатите в Кремиковци

От днес започва превеждането на първите заплати на работниците по сметки на „Кремиковци“

12:29 | 13.11.08 г.
Автор - снимка
Създател
До следващия петък изплащат заплатите в Кремиковци

Икономическият съветник на премиера Сергей Станишев е уверил лидерите на КНСБ и КТ „Подкрепа“ в „Кремиковци“, че до следващия петък, 21 ноември, августовските и септемврийските заплати на металурзите ще бъдат изплатени. Това каза пред протестиращите пред сградата на Министерския съвет лидерът на КНСБ в комбината Васил Яначков, цитиран от БТА.

Началникът на Държавния военновременен резерв, който също е участвал в срещата, е посочил, че от днес започва превеждането на първите заплати на работниците по сметки на „Кремиковци“.

Синдикатите информираха, че след обяд заместник-министърът на икономиката и енергетиката Нина Радева ще има среща с ръководството на комбината. Синдикатите се надяват на нея да участва и ръководството на държавния резерв, с идеята да им бъде обяснено, че продукцията може да остане в „Кремиковци“ и оттам да се купи изцяло от държавата.

Синдикатите информираха, че по време на срещата им е било съобщено, че е заявен интерес към комбината от двама кандидат оператори и че има и трети, но с него не са били провеждани срещи.

Синдикатите заявиха пред протестиращите, че протестните действия на металурзите ще продължат, докато не се реши окончателно проблемът с „Кремиковци“.

Протестиращите ще останат пред сградата на МС до края на заседанието на МС и се надяват представител на кабинета или премиерът да ги уведоми дали ще приемат предложенията им във връзка със заплатите.

Свързани компании:

Кремиковци АД /в несъстоятелност/(4KW)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:56 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още