IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

45% от българите с шофьорска книжка

Близо 40% от съгражданите ни карат кола всеки ден

17:51 | 11.11.08 г.
Автор - снимка
Създател
45% от българите с шофьорска книжка

Шофьорски книжки притежават 44,5 на сто от българите, а 39% от съгражданите ни карат кола всеки ден. Това показват данни на института за маркетингови изследвания GfK България.

Според изследването 79 на сто от шофьорите у нас са мъже, а 70% от всички шофьори в страната ни са на възраст от 20 до 49 години.

От компанията посочиха, че за 2007 г. в страната ни са регистрирани 349 хил. коли, което ни нарежда на 4-то място в Централна и Източна Европа (ЦИЕ) по брой коли на глава от населението. Въпреки това обаче търсенето на нови автомобили намалява вследствие на световната финансова криза.

Друго проучване сочи, че делът на мобилните купувачи у нас нараства (вследствие на увеличаващия се брой коли), но като цяло основните пазаруващи в страната ни са жени на възраст 42-43 години. От GfK България коментираха, че за в бъдеще все повече мъже биха се включили в ежедневното пазаруване.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:15 | 09.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още