IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Алфа Финанс приключи сделката за македонския посредник Евроброкер

Придобиването е извършено посредством комплексна сделка включваща увеличение на капитала и закупуване на акции на „Евроброкер”

10:52 | 11.11.08 г.
Автор - снимка
Създател
Алфа Финанс приключи сделката за македонския посредник Евроброкер

Приключи сделката по придобиването на 51% от македонския инвестиционен посредник „Евроброкер” АД от „Финансиа груп”, финансовото подразделение на „Алфа Финанс Холдинг”, съобщиха от Алфа Финанс.

Придобиването е извършено посредством комплексна сделка включваща увеличение на капитала и закупуване на акции на „Евроброкер”.

След увеличението капиталът на македонския инвестиционен посредник възлиза на 500 хил. евро. Това позволява на Евроброкер да придобие пълен лиценз за извършване на инвестиционни и брокерски услуги.

Една от първите цели след приключване на сделката се интегриране на македонските финансови пазари в платформата за електронна търговия, предлагана от Булброкърс. Така Македония ще бъде първият от регионалните пазари, допълващи Българска фондова борса в специализиран за регионална борсова търговия клиентски интерфейс, се казва в съобщението.

Сделката е в изпълнение на дългосрочна стратегия за разширяване на дейността на „Финансиа груп”, която не се влияе от моментните трудности на финансовите пазари, допълват от Алфа Финанс. Част от тази стратегия е и политиката на запазване на досегашния мениджмънт на придобитите дружества.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:47 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още